U vrijeme kada nas je pandemija COVID – 19 bacila na koljenja, kemijska industrija pokušava zaustaviti širenje virusa. Plasirajući na tržište sredstva za dezinfekciju, čišćenje, farmaceutske sastojke kao i sirovine za proizvodnju medicinske opreme.

Dezinficijensi su neizostavni u uništavanju mikroorganizama, bez njih virusi i bakterije bili bi posvuda.

Kemijska industrija čini naše živote sigurnijima, pruzajući nam priliku da funkcioniramo normalno u ovim novim vremenima, kada je nemoguće zamisliti život bez kemije.

Čišćenje i dezinfekcija

Čišćenje i dezinfekcija svedeni su na novu razinu, površine ne samo da trebaju biti čiste nego moraju zadovoljiti higijenske uvjete s dugotrajnom zaštitom.

Od sredstva za čišćenje očekuje se da dezinficiraju, čiste, a da ne degradiraju površine. Osiguravajući zaštitu, funkcionalnost i sigurnost prostora, oslobađajući površinu ili predmet štetnih mikroorganizama.

Dezinfekcijska sredstva uništavaju mikroorganizme do razine štenog za zdravlje. Djelotvorne tvari koje se nalaze u dezinficijensima moraju djelovati brzo na što širi spektar mikroorganizama, ne smiju uzrokovati alergijske reakcije, trebaju imati produljeno djelovanje.

Ova industrija ne samo da nam pruža siguran i čist život, nego omogućava dovoljno zdrave hrane i vode. Osim što utječe na proizvodnju hrane, utječe i na čistoću zraka boreći se protiv velikog broja sitnih čestica koje lebde u zraku.

Kemijska industrija mijenja ljudske živote iz dana u dan pokušavajući poboljšati kvalitetu i sigurnost života.