Sigurno se vidjeli puno fotografija lijepih zidova koji izgledaju kao da je netko nacrtao guste oblake ili kao da imaju neke mrlje po sebi, riječ je o posebnoj tehnici bojanja.

Ne morate biti stručnjak ili angažirati majstore da bi ste postigli ovaj nevjerojatan efekt. Kako biste postigli ovaj efekt boju nanosite X tehnikom bojanja. U ovom slučaju boju nanosite špatulom umjesto valjkom. Ono što je važno ako se koristite ovom tehnikom potrebno je dodati 10% više vode u smjesu. Preporuča se boju nanijeti u dva sloja.

Kada nanosite boju važno je da ne radite pauze dok ne završite cijeli sloj. Uvijek krenite od rubova, boju nanesite od vrha prema dnu tako da nanos boje bude ravnomjeran.

Ovaj trend zaprljanih zidova prigrlili su mnogi kako bi razbili monotoniju ili oživjeli stari stan. Ovom tehnikom podarit će te moderan izgled domu.

Mnogi poznati blogeri s oduševnjem su prigrili ovaj trend, ako nemate inspiraciju ili ne znate od kuda krenuti bacite pogled na Laura & Nora _designtales_ ili na annakubel gdje će te sigurni smo, pronaći inspiraciju za svoj novi zid.