Parket primer PU

Dodatne informacije

Namjena

PARKET PRIMER PU je jednokomponentni poliuretanski temeljni premaz za pripremu podloga za lijepljenje drvenih i drugih vrsta podova. Koristi se i kao brana koja blokira kapilarnu vlagu iz podloge do 5% na cementnim podlogama bez ugrađenog podnog grijanja. Konsolidira podloge i pojačava površinsku čvrstoću svih mineralnih podloga s i bez ugrađenog podnog grijanja prije lijepljenja reaktivnim ljepilima

Pakiranje

Karakteristike

• Izvrsno prodire u podlogu • Pojačava čvrstoću ljepila

Tehničke karakteristike

Temperatura primjene: od +10°C do +30°C

Upotreba

Podloga prije nanošenja PARKET PRIMERA PU treba biti čvrsta, čista, suha, otprašena, bez pukotina, ulja i masnoća. Cementne i anhidritne podloge trebaju biti prebrušene i temeljito očišćene od prašine pomoću usisivača. Prije upotrebe proizvod je potrebno temperirati na sobnu temperaturu. Nanijeti tanko i jednolično valjkom ili četkom na podlogu. Paziti da se ne formiraju veće nakupine premaza. Lijepljenje reaktivnim ljepilima direktno na temeljni premaz bez upotrebe kvarcnog pijeska treba se provesti unutar 36 sati. U suprotnom zadnji sloj temeljnog premaza treba posipati suhim kvarcnim pijeskom. Nakon sušenja odstraniti višak kvarcnog pijeska pomoću usisivača. Proizvod se ne preporučuje upotrebljavati na neupojnim podlogama. Kada se koristi kao protuprašni premaz, potrebno je jednolično valjkom nanijeti 1 ili 2 sloja temeljnog premaza razrijeđenog 50% s PARKET RAZRJEĐIVAČEM PU. Kod upotrebe za blokiranje povišene zaostale vlage iz podloge, drugi sloj se nanosi nerazrjeđen. Ukoliko se na suhu tretiranu podlogu treba nanijeti masa za niveliranje, posljednji (još svježi) sloj treba se posipati kvarcnim pijeskom. Nakon sušenja višak treba ukloniti usisivačem. Minimalna debljina mase za niveliranje treba biti 2 mm. Napomena: Proizvod se ne može koristiti na keramičkim i ostakljenim površinama. Nakon stvrdnjavanja proizvod je moguće ukloniti samo mehaničkim putem. Kada se naknadno nanosi cementni estrih, potrebno je još mokar završni premaz posuti suhim kvarcnim pijeskom veličine zrna 0,4-0,6 mm. VAŽNO: Kod ugradnje parketa i sličnih materijala osjetljivih na ostatak otapala (PVC, linoleum, guma, estrih i sl.) potrebno je pričekati da se proizvod potpuno osuši. Brana za povišenu vlagu ne može se raditi na podlogama s trajnim vlaženjem, na anhidritnim podlogama i onima s ugrađenim podnim grijanjem.

Sušenje

Na temperaturi 20°C i relativnoj vlažnosti 50% : 24 sata potpuno stvrdnjavanje. Međupremazni vremenski razmak je 3-8 sati.

Potrošnja

Za impregnaciju i otprašivanje: 0,15-0,2 l/m2; Za brtvljenje: 0,2-0,4 l/m2; Za hidroizolaciju: 0,3-0,5 l/ m2. Potrošnja kod podloga s ugrađenim podnim grijanjem: Za impregnaciju i otprašivanje: max. 0,1 l/m2; Za brtvljenje: max. 0,15 l/m2.

Proizvodac