Kalkulator potrošnje

Površina u m2

Potrebno litara boje:

KGK akrilni fasadni premaz

Dodatne informacije

Namjena

KGK FASADNI PREMAZ je akrilni vodeno disperzivni premaz namijenjen za završnu i dekorativnu obradu fasada. Primjenjuje se za zaštitu svih vrsta vanjskih mineralnih podloga u građevinarstvu te za sanaciju i obnovu starih fasadnih premaza.

Pakiranje

, ,

Boja

Karakteristike

• Odlično prianja na podlogu • Brzo se suši • Vrlo dobra pokrivna moć i vodoodbojnost • Postojan na alkalnim podlogama, otporan na vremenske utjecaje, UV zrake i dimne plinove

Tehničke karakteristike

Izgled: mat;

Upotreba

Podloga na koju se nanosi KGK FASADNI PREMAZ treba biti: čvrsta, čista, suha, otprašena, bez ulja i masnoća. Neravnine obraditi glet masom za unutarnje radove, a zatim površinu impregnirati razrijeđenom KGK IMPREGNACIJOM 1:3. Nove podloge trebaju biti stare najmanje 28 dana. Ugrađuje se valjkom, kistom ili špricanjem u 2-3 sloja. Nakon što je prvi sloj potpuno suh, nanosi se sljedeći sloj. Optimalna temperatura upotrebe je od +5°C do +25°C, a relativna vlažnost zraka <80%. Boju treba najprije dobro promiješati pa prema potrebi razrijediti vodom 0-10%. Nakon upotrebe alat je potrebno oprati vodom. Kod eventualnog prekida rada držati upotrebljeni pribor u vodi.

Sušenje

Na 20°C i relativnoj vlažnosti 65%: 2-3 sata.

Potrošnja

6-8 m2/l za jedan sloj, ovisno o upojnosti podloge, tehnici nanošenja i vremenskim uvjetima.