Parket ljepilo 2K EP

Dodatne informacije

Namjena

PARKET LJEPILO 2K EP je dvokomponentno epoksi poliuretansko ljepilo za lijepljenje parketa i drvenih podova svih dimenzija i vrsta. Odlikuje se izvrsnom moći lijepljenja i prionjivosti svih vrsta drvenih podova na upojne i neupojne betonske podloge i estrihe te već postojeće keramičke pločice, mramor, čelik i drvene panele nakon pravilne pripreme.

Pakiranje

Karakteristika

• Visoka čvrstoća • Prianja na sve vrste podnih površina

Tehničke karakteristike

Test prionjivosti, čvrstoća na smik: >3 N/mm2 (DIN 14293); Temperatura primjene: od +10°C do +30°C; Radno vrijeme mješavine: oko 75 min

Upotreba

Podloga na koju se nanosi PARKET LJEPILO 2K EP treba biti čvrsta, suha, bez pukotina te očišćena od prašine, skramice, masnoća i sličnih nečistoća prethodno obrađena poliuretanskim primerom. Cementne i anhidritne podloge trebaju biti prebrušene granulacijom P 16 i temeljito očišćene od prašine pomoću usisivača. Sadržaj zaostale vlage cementne podloge ne smije biti viši od 2%, odnosno 0,5% kod anhidritnih podloga. Na neravne površine potrebno je prvo nanijeti PARKET PRIMER PU ili PARKET PROTUPRAŠNI PRIMER PU, a zatim cementnu masu ili masu za niveliranje u najmanjoj debljini od 3 mm. Zamiješati komponente A i B u omjeru 9 : 1 (težinski), mehaničkom miješalicom da se dobije jednolika, potpuno homogena smjesa. Nedovoljno zamiješano ljepilo neće otvrdnuti pravilno i ostat će mekano. Nanositi treba samo onoliko ljepila koliko se može pokriti parketom u vremenu oko 60 minuta. Sadržaj vlage parketa treba biti između 7% i 11%. Ugradnja parketa čiji sadržaj vlage nije sukladan standardima može, u slučaju povećane vlažnosti zraka, dovesti do bubrenja i oštećenja poda. Između zida i parketa treba ostaviti prostor od 10-15 mm. Ne preporučuje se hodanje 12 sati nakon nanošenja dok ljepilo ne počne djelovati.

Sušenje

Na temperaturi 20°C i relativnoj vlažnosti 50% : 12 sati spremno za hodanje, 24-48 sati potpuno suho. Brušenje i lakiranje: 24-48 sati.

Potrošnja

1000-1300 g/m2.