Parket tekućina za kitanje

Dodatne informacije

Namjena

PARKET TEKUĆINA ZA KITANJE je jednokomponentna tekućina za kitanje na bazi otapala. Odlične moći zapunjavanja praznina, pukotina, fuga i manjih oštećenja drvenog poda ili parketa, prije nanošenja proizvoda na bazi vode ili otapala.

Pakiranje

Karakteristike

• Brzo se suši • Vrlo visoka elastičnost • Odlično zapunjavanje

Upotreba

Podloga na koju se nanosi PARKET TEKUĆINA ZA KITANJE treba biti čvrsta, čista, suha, otprašena, bez ulja, masnoća, ostataka starog laka i sl., te prebrušena brusnim papirom granulacije P 60-80. Sadržaj vlage u parketu treba biti između 9% i 12%. Prije upotrebe spremnik je potrebno dobro protresti. Drvena prašina treba biti od iste vrste drveta od kojeg je površina koja će se kitati, nastala brušenjem brusnog papira granulacije P 60-120, kako bi se dobila mekana i podatna masa. Pomiješati finu drvenu prašinu i PARKET TEKUĆINU ZA KITANJE u omjeru od 1:3 do 1:5. Kod vrlo širokih praznina i većih oštećenja nakon sušenja prvog sloja cijeli postupak treba ponoviti. Nakon potpunog sušenja proizvoda, površinu je potrebno završno prebrusiti. Brušenje se izvodi tračnim brusilicama brusnim papirom P 100 i naknadno eventualno papirom P 120. Dodatno se za postizanje izuzetno glatkih površina može koristiti stroj za poliranje. Temeljito očistiti i potom nanijeti temeljni premaz ili lak.

Sušenje

Na temperaturi 20°C i relativnoj vlažnosti 50%: 30-60 minuta potpuno suho. Međupremazni vremenski razmak je 30-60 minuta; Vrijeme brušenja: 30-60 minuta.

Potrošnja

Ovisi o primjeni.